Zoran Thaler
Kdo je kdo
Zoran Thaler

Zoran Thaler 

 

 

 

 

 


Funkcija:
predsednik uprave, Si.mobil d.d.
Izobrazba: diplomiran politolog (smer mednarodni odnosi)


Rojen leta 1962 in živi v Ljubljani.
Diplomiral je iz politologije (Univerza v Ljubljani, 1986), smer mednarodni odnosi.
Kot znan študentski in mladinski aktivist je bil na prvih svobodnih in demokratičnih volitvah (1990) v Sloveniji izvoljen za poslanca. V svoji politični karieri je bil Zoran Thaler namestnik zunanjega ministra (1990-93) in predsednik parlamentarnega Odbora za mednarodne odnose (1993-95). V letih 1995-96 in 1997 je bil slovenski minister za zunanje zadeve v dveh vladah in bil leta 1996 ponovno, tretjič zapored, izvoljen za poslanca v parlamentu. Svojo politično kariero je zaključil sredi leta 1997.

Zoran Thaler je bil po zaključku svoje aktivne politične dejavnosti aktiven v mednarodnem svetovanju (ustanovitelj in lastnik Mednarodnega consultinga, 1997). Poleg drugih dejavnosti, je bil Mednarodni consulting eden od ustanoviteljev podjetja Eon (1998), ki je bilo specializirano na področju varnega internetnega poslovanja in elektronske prodaje (leta 2003 združeno s Telemachom, največjim kabelskim operaterjem v Sloveniji). Kot svetovalec je bil Zoran Thaler najbolj dejaven na področju svetovanja tujim investitorjem v Sloveniji in v regiji.

S 1. avgustom 2006 mu poteče mandat predsednika uprave Si.mobila in svojo kariero nadaljuje v okviru svojega podjetja kot svetovalec mednarodnim vlagateljem. Povabljen je k sodelovanju v nadzornem svetu Si.mobila.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.