Motorola na CeBIT-u predstavila nove mobilne telefone
Motorola
četrtek, 20. marec 2003
Ameriško komunikacijsko podjetje Motorola je na sejmu CeBIT predstavilo nove mobilne telefone.Motorola C230, namenjen mlajšim uporabnikom, Motorola E390 je mobilni telefon za zahtevnejše mlajše uporabnike, model V600, ki bo konec tega leta zamenjal serijo V6x, ter nadgradnjo prvega UMTS telefona, ki je dobil le nekoliko višjo številčno oznako, A835. Motorola C230Prvi, Motorola C230, je zaradi cenovne sprejemljivosti in glede na svojo tehnično zasnovo namenjen mlajšim uporabnikom, še največkrat ga bomo videvali v predplačniških paketih mobilnih operaterjev. Motorola E390 pa je mobilni telefon za zahtevnejše mlajše uporabnike, saj poleg barvnega zaslona, digitalnega fotoaparata in polifoničnega zvonjenja ponuja tudi poslušanje MP3 posnetkov preko dveh zvočnikov, zvočne učinke pa nadgrajujejo vgrajene light-show diode. Predstavili so še model V600, ki bo konec tega leta zamenjal serijo V6x, ter nadgradnjo prvega UMTS telefona, ki je dobil le nekoliko višjo številčno oznako, A835.
Motorola C230 omogoča uporabnikom vnos lastnih polifoničnih melodij zvonjenja, ozadij in ohranjevalnikov zaslona. Z izmenljivimi ohišji telefon lahko prilagodimo različnim okusom uporabnikov. Telefon podpira napredna sporočila EMS, ki omogočajo dodajanje animiranih ikon in glasbe tekstnim sporočilom. Omogoča uporabo GPRS povezave ter dodatno nalaganje igric. Motorola C230 omogoča do 5 ur pogovora in do 250 ur čakanja v pripravljenosti, telefon pa kljub temu tehta le 80 gramov. Telefon Motorola C230 bo dostopen v drugi polovici leta 2003.
Motorola E390Motorola E390 vključuje kamero VGA ločljivosti. Posnetke lahko uporabniki prenesejo na računalnik ali pa jih z uporabo storitev MMS in EMS pošljejo drugim uporabnikom. Dva vgrajena zvočnika poskrbita za stereo zvok pri igrah (J2ME) in pri poslušanju MP3 posnetkov, ki jih lahko uporabimo tudi kot obliko zvonjenja. E390 ima ob straneh in na sprednji strani vgrajene diode, ki utripajo med zvonjenjem in igranjem iger. H kontaktom v imeniku lahko izberemo poljubno utripanje diod in sliko. Ta se ob dohodnem klicu pokaže na zaslonu, kar omogoča popolnoma novo raven identifikacije kličočega. Izmenljivo ohišje, lastna ozadja in ohranjevalniki zaslona, melodije zvonjenja in igre, ki jih je moč prenesti z interneta, poskrbijo za popolno prilagodljivost E390 okusu uporabnika. Telefon podpira tudi komunikacijska standarda GPRS in Bluetooth. Vgrajena baterija zagotavlja do 9 ur govora in do 210 ur čakanja v pripravljenosti. Telefon tehta okrog 100 gramov. Telefon Motorola E390 bo dostopen v drugi polovici leta 2003.
Motorola V600Telefon Motorola V600 je logična nadgradnja mobilnih telefonov serije V6x, ima vgrajeno digitalno kamero VGA ločljivosti (640 x 480) in barvni prikazovalnik ločljivosti 176 x 220 pik, ki zmore prikazati 65.000 barv. Telefon deluje kar v štirih frekvenčnih območjih, in sicer GSM 850, 900, 1800 in 1900. MMS, GPRS, Bluetooth in polifonično zvonjenje pa so karakteristike, ki jih pri nasledniku priljubljene serije V6x pač ne smemo pogrešati.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.