Novice
Širokopasovni internet za vse Evropejce: Komisija začenja razpravo o prihodnosti univerzalne storitv
Kaj dogaja
četrtek, 02. oktober 2008
V obdobju 2003–2007 se je širokopasovna uporaba interneta v EU potrojila na 36 % gospodinjstev. Vendar 7 % prebivalstva v EU še vedno nima internetne povezave (30 % na podeželju). V EU obstajajo velike razlike: medtem ko je na Danskem, v Luksemburgu in Belgiji pokritje z internetom 100 %, več kot 60 % prebivalstva v Romuniji (75 % na podeželju) nima širokopasovnega dostopa. Celo v razvitih gospodarstvih, kot je italijansko in nemško, 18 % oz. 12 % podeželskega prebivalstva nima dostopa do interneta. Širokopasovni dostop je čedalje pomembnejši v vsakodnevnem življenju, zato bi morala biti orodja politike, kot so upravljanje radijskega spektra in mobilne satelitske storitve, povezana s široko razpravo o univerzalni storitvi v telekomunikacijah – varnostni mreži, ki zagotavlja minimalno raven storitev, kot sta priključitev na telefonsko omrežje in osnovni internetni dostop, in tako zadovoljuje osnovne potrebe, ki jih ne zadovoljuje trg.
Več...
 
APEK podpira priprave na IPv6?
Kaj dogaja
četrtek, 02. oktober 2008
Naslovnega prostora v internetnem protokolu različice 4, ki ga trenutno uporabljajo internetne storitve počasi a zanesljivo zmanjkuje. To so tiste številke v katere se preslikujejo imena domen in natančno določajo na katerem računalniku se "izvajajo" storitve pod določenim imenom. Ker je problem resen že nekaj časa se cel svet pospešeno pripravlja za prehod na internetni protokol različice 6 in te priprave je kot kaže delno podprl tudi APEK, piše na svoji strani iniciativa go6.si...
Več...
 
Nokia spreminja strategijo in ponudbo mobilnih rešitev za poslovne uporabnike
Nokia
sreda, 01. oktober 2008
Nokia je napovedala, da bo skladno s svojo usmeritvijo zagotavljanja internetnih storitev in jasno vizijo spreminjanja usmeritev panoge izpopolnila svojo strategijo in ponudbo za poslovne uporabnike. Tako se bo tudi v prihodnje osredotočala na ponudbo najboljših mobilnih naprav in rešitev preko krepitve strateških odnosov z vodilnimi razvijalci naprednih tehnologij.
Več...
 
Mobitel zaupanja vreden operater
Mobitel
sreda, 01. oktober 2008
Družba Mobitel je prejela ugledno priznanje Trusted Brand 2008, za uspešni tržni nastop pa še naziv Superbrands. Kakovost ponudbe vodilnega slovenskega operaterja je potrdila tudi neodvisna raziskava revije Connect, ki je potrdila najboljšo kakovost Mobitelovega omrežja v primerjavi z ostalimi domačimi mobilnimi operaterji.
Več...
 
Ericssonova tehnologija za prenosne računalnike LG Electronics
Ericsson
sreda, 01. oktober 2008

LG Electronics je izbral podjetje Ericsson  za ponudnika mobilnih širokopasovnih modulov, ki temeljijo na tehnologiji HSPA – svetovno najbolj razširjeni tehnologiji za mobilne širokopasovne povezave. Prenosni in ultraprenosni računalniki proizvajalca LG Electronics bodo z Ericssonovimi mobilnimi širokopasovnimi moduli opremljeni od tretjega četrtletja 2008 dalje.

Več...
 
Cisco je sklenil pogodbo o prevzemu podjetja Jabber
Cisco Systems
ponedeljek, 29. september 2008
Cisco je objavil, da namerava prevzeti privatno podjetje Jabber, Inc., ki ponuja programsko opremo za neposredno sporočanje in izmenjavo podatkov o prisotnosti. Jabber, ki ima sedež v Denverju v Koloradu, bo skušal skupaj s Ciscom izboljšati obstoječi funkciji za izmenjavo podatkov o prisotnosti in neposredno sporočanje v Ciscovi zbirki izdelkov za sodelovanje.
Več...
 
Telekom Slovenije utrjuje svoj tržni položaj v Republiki srbski
Telekom Slovenije
četrtek, 25. september 2008
Telekom Slovenije preko svoje hčerinske družbe Aneks že dosega svoj strateški cilj, da postane največji alternativni ponudnik naprednih in celovitih širokopasovnih storitev elektronskih komunikacij na tem območju s 30-odstotnim tržnim deležem. Velike načrte Telekoma Slovenije na tem območju in tudi sicer v celotni BiH potrjuje tudi septembrski nakup podjetja Netkom, ki je pomemben operater kabelske televizije. Do konca leta načrtujejo z dodatnimi nakupi za katere predvidevajo 2 milijona € svoj položaj v Republiki srbski še okrepiti.
Več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 36 - 42 od 1898

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.