Novice
Telekom Slovenije uspel v Makedoniji
Telekom Slovenije
ponedeljek, 30. marec 2009
predsednik uprave Telekoma Slovenije in Michael Tsamaz, namestnik glavnega izvršnega direktorja Cosmote GroupTelekom Slovenije je danes s Cosmote in Germanos SA podpisal pogodbo o nakupu 100-odstotnega deleža družbe Cosmofon Mobile Telecommunications AD Skopje in in 100-odstotni delež v družbi Germanos Telecom AD Skopje (GTS). Skupna vrednost transakcije znaša 190 milijonov evrov.

Pogodbo o nakupu oz. prodaji sta podpisala mag. Bojan Dremelj, predsednik uprave Telekoma Slovenije in Michael Tsamaz, namestnik glavnega izvršnega direktorja Cosmote Group.

Več...
 
Telekom Slovenije oddal zavezujočo ponudbo za nakup makedonskega Cosmofona
Telekom Slovenije
četrtek, 12. marec 2009

CosmofonTelekom Slovenije je danes v Atenah oddal zavezujočo ponudbo za nakup 100-odstotnega deleža Cosmofona, drugega največjega ponudnika mobilne telefonije v Makedoniji. Telekom Slovenije, ki sodi med tri najbolj uveljavljene telekomunikacijske operaterje v jugovzhodni Evropi, tako nadaljuje z uresničevanjem svoje širitvene strategije.

Več...
 
Drugo nacionalno omrežje digitalne prizemne radiodifuzije DVB-T bo upravljal Norkring
APEK
ponedeljek, 22. december 2008
Drugo nacionalno omrežje digitalne prizemne radiodifuzije DVB-T bo upravljal NorkringAgencija za pošto in elektronske komunikacije RS (APEK) je na javnem razpisu, ki se je končal 19. decembra 2008, za operaterja drugega nacionalnega omrežja digitalne prizemne radiodifuzije DVB-T izbrala družbo Norkring, ki je del holdinga norveškega telekomunikacijskega podjetja Telenor. Na razpis so prispele tri ponudbe, poleg izbrane še ponudba avstrijskega operaterja ORS in ponudba konzorcija Slovenian DTT. Slednji ni oddal vsebinsko popolne ponudbe, zato je komisija ocenila le prvi dve. Izbrani operater omrežja mora do 1. septembra 2009 zagotoviti 70-odstotno pokritost prebivalstva Republike Slovenije, leto dni kasneje pa mora pokriti 85 % prebivalstva naše države. V multipleksu, ki ga bo upravljal, mora pod enakimi pogoji zagotoviti možnost razširjanja najmanj 8 televizijskim programom, katerih izdajatelji so pridobili dovoljenje za razširjanje v digitalni radiodifuzni tehniki.
Več...
 
Storitev 090 tudi za Si.mobilove uporabnike
Si.mobil
petek, 19. december 2008

Si.mobilovi uporabniki lahko odslej kličejo na komercialno številko 090 Telekoma Slovenije. Z novo ponudbo družba Si.mobil svojim uporabnikom omogoča dostop do različnih 090 komercialnih storitev.

Si.mobil je uvedel dodatne varnostne mehanizme pri klicih na 090 številke, da bi tako zavaroval svoje uporabnike pred možnimi zlorabami in jim omogočil nadzor nad porabo.

Več...
 
Za prožnejše predpise o televiziji leta 2009
Kaj dogaja
petek, 19. december 2008
Novi predpisi EU glede TV
Novi predpisi EU npr. omogočajo polzaslonsko oglaševanje ali promocijsko prikazovanje izdelkov ter odpravljajo dvajsetminutno obdobje med oglasnimi bloki.
Leto po začetku veljavnosti nove direktive EU, katere namen je liberalizirati predpise o televiziji ter odpraviti zastarele in birokratske omejitve pri zagotavljanju digitalne TV prek interneta, videa na zahtevo in mobilne TV v Evropi, je napredek držav članic pri prilagajanju nacionalnih predpisov majhen. Samo Romunija že v veliki meri izvaja nove predpise EU o avdiovizualnih medijih, ki so začeli veljati 19. decembra 2007. Med zamudniki je tudi Slovenija, saj o tem nismo imeli še niti javne razprave.
Več...
 
Evropska komisija je izdala smernice za mobilno televizijo na mobilnih telefonih Evropejcev
Kaj dogaja
četrtek, 18. december 2008
Evropska komisija je 10. decembra sprejela odločilni ukrep za pospeševanje konkurenčnih storitev mobilne televizije v EU. Objavila je niz smernic za izdajo dovoljenj ponudnikom mobilne televizije, da bi pospešila širitev te storitve v Evropi. Prihodki mobilne televizije po vsem svetu naj bi leta 2013 presegli 7,8 milijarde €. Komercialne storitve, ki so se v nekaterih evropskih državah začele izvajati pred poletjem 2008, kažejo, da se povpraševanje potrošnikov povečuje: samo na Nizozemskem se je v začetku jeseni že 10 000 uporabnikov naročilo na te storitve. Da bodo operaterji lahko začeli tržiti storitve mobilne televizije, so potrebna dovoljenja držav članic. Te smernice skupaj z vključitvijo standarda DVB-H na seznam uradnih standardov EU marca 2008 (IP/08/451) poudarjajo trdno zavezanost Komisije, da bo spodbujala hitro širitev novih storitev za evropske uporabnike.
Več...
 
Hitro v Mercator po imenik?
Telekom Slovenije
sreda, 05. november 2008
Knjige TIS bodo letos prvič po letu 2001 brezplačne.Novi Telefonski imenik Slovenije 2009 (TIS), je v vseh različicah izšel danes, 5. novembra. Knjižna oblika imenika je na voljo v 62 večjih trgovinah Mercatorja po Sloveniji. Letos knjig Telefonskega imenika Slovenije ne bo več mogoče kupiti, saj so brezplačne. Po novem pa je v celoti brezplačno tudi iskanje po spletnem TISu, ki več ne omejuje prikaza rezultatov. TIS na spletu oz. spletna stran tis.telekom.si je ena najbolj obiskanih spletnih strani v Sloveniji, katere nastavitve si je mogoče z enostavnim brezplačnim registriranjem tudi personalizirati; najbolj zahtevnim uporabnikom pa ponuja plačljiv nivo tudi uporabo naprednih orodij, zlasti zanimivih za poslovne uporabnike. Izpostaviti je treba še eno pomembno novost: z novim TISom so vsa slovenska podjetja dobila vsak svojo spletno stran s svojim spletnim naslovom, s katerim se lahko predstavijo javnosti in svojim strankam.
Več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 8 - 14 od 1898

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.